Lalla Asmaa

Още от ранното си детство Lalla Asmaa проявява силна страст към ориенталските танци. Това е и благодарение на веселата атмосфера,  характерна за традицията и културата на Maгреб, в която е израснала. В нея са вродени чувството за ритъм, изразителност и хармония между сила и грациозност, които характеризират ориенталския танц, както в класическата, така и във фолклорната му форма.

През 1989 г. заминава за Италия, за да продължи университетското си образование, където посещава Фармацевтичния факултет в Перуджа. Успоредно с това, от 1992 г. работи като културен посредник в региона на Умбрия, с италиянския Университет и с общината на Перуджа в училищата на Умбрия, където въвежда ориенталските танци,  използвайки ги като средство за невербална комуникация в образователната система и междукултурната медиация.  Тя е първата, която разпространява тази древна форма на изкуство в Умбрия.


Започва да изучава ориенталските танци в родината си - Мароко, след което усъвършенства техниката си с различни инструктори и преподаватели в Италия и в чужбина (
Raqia Hassan, Dina, Tito Seif, Randa Kamel, Azza Sherif, Jillina и много други). Тя се отличава с нейния емоционален и завладяващ личен стил и се превръща в един от най-добрите еспонати на това изкуство в Италия.


Дейността и като преподавател, хореограф и танцьор по ориенталски танци, започва през 1997 г. с намерението да  предаде и  сподели чрез танца някои от основните аспекти в арабската традиция и култура и да възвърне на това древно изкуство оригиналната му стойност.
Asmaa получава магистърска степен в дисциплината Oриенталски танци през 2010 г. от MIDAS (Италиански Майстори Спортни Танци), диплом от FIDS (италианската федерация по спортни танци) с най-високa оценкa, и е член на CID UNESCO.  Наред с дейността си като преподавател в танцовите училища и академии, събития и престижни национални и международни ориенталски  фестивали, между които Ahlan Wa Sahlan с арт директор г-жа Raqia Hassan в Кайро - Египет през 2010 г., тя подготвя и създава хореогрфиите на много от учстничките в Конкурсите по танци.

всички преподаватели